Συνταγή
Κολοκυθοπιτάκια με φέτα
Συστατικά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. κολοκύθα βρασμένη
- 300 γρ. φέτα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 1 αυγό
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 κτγ πιπέρι κόκκινο
- 1 κτγ θυμάρι ξερό
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- αλάτι (κατά βούληση)
Οδηγίες
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι
- Προσθέτουμε τη βρασμένη κολοκύθα και τη λιανίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει αλλά να μην γίνει εντελώς πουρέ
- Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε να σοταριστεί για 2 λεπτά
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρtι με το αυγό και τη φέτα
- Προσθέτουμε και τη σοταρισμένη κολοκύθα, ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας πάνω στην επιφάνεια εργασίας
- Χαράζουμε με το μαχαίρι 12 ορθογώνια κομμάτια
- Βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση μέσα σε κάθε ορθογώνιο
- Κλείνουμε κάθε ορθογώνιο κομμάτι σε τρίγωνο φάκελο και με ένα πιρούνι σφραγίζουμε τις άκρες
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά
Πηγή: Cool Artisan



